Gehandicaptenparkeerkaart

parkerenEen gehandicaptenparkeerkaart (GPK) is voor veel chronisch zieken en gehandicapten onmisbaar. Dankzij de GPK kunnen zij makkelijker op pad. Ze kunnen gebruik maken van ruimere (en vaak gratis) parkeermogelijkheden dicht bij belangrijke voorzieningen zoals winkels, ziekenhuizen en overheidsgebouwen. Verder mogen ze vaak onbeperkt parkeren op plaatsen waar voor anderen een beperkte parkeertijd geldt.

Helaas is de GPK ook fraudegevoelig. Op de zichtbare voorkant van de GPK staat namelijk alleen een kaartnummer en een verloopdatum. De kaart is niet gekoppeld aan een kenteken, omdat de gehandicapte de kaart ook moet kunnen gebruiken als passagier in een andere auto. Als een GPK door diefstal of verlies ongeldig is geworden, wordt dat alleen in de eigen gemeente geregistreerd. Een ongeldige GPK is daarom zonder problemen buiten de gemeente te gebruiken.

Daarom heeft BySpy in samenwerking met enkele Gemeenten de applicatie voor het controleren van gehandicaptenparkeerkaarten toegevoegd aan het pakket.

GehandicaptenParkeerKaart GehandicaptenParkeerKaart 2