BOA Congres Doorn groot succes

Tijdens het BOA Congres van het BOPV in Doorn hebben meer dan 110 bezoekers onze workshops "Gemakkelijk en efficiënt handhaven" bijgewoond. Dit waren er uiteindelijk meer dan zich hedden opgegeven. De bezoekers waren zeer enthousiast.

De BOA is onmisbaar geworden, daar zijn veel mensen het over eens. Dat bleek tijdens het 3e BOA-Congres op 15 november in Doorn. Minister Opstelten maakt zich sterk voor respect richting de BOA's en voor eenduidige uniformen in heel Nederland. Onmisbaarheid betekent tevens dat de kwaliteit bewaard moet worden en waar mogelijk verbeterd.

Opstelten: "Wij zijn trots op jullie!"

Eerst een goed kop koffie, ruim afgemeten cake en een weerzien met allerlei bekenden voor een ieder. Toen betrad onze minister van Veiligheid & Justitie, Ivo Opstelten, het podium en begon met een filmtip: De bende van Oss. Een film die refereert aan de grimmige situatie in Oss in de jaren 30 van de 20e eeuw. Een sfeer die nu verleden tijd is, want inmiddels is Oss volgens Opstelten een voorbeeldgemeente wat betreft publieke veiligheid.

“Publieke veiligheid is een groot goed dat we moeten handhaven, onder andere door lik-op-stuk beleid”, aldus de minister. "Want onaangepast gedrag kunnen wij als maatschappij niet accepteren", zijn ferme uitspraak onderstrepend met een krachtige beweging van zijn voet. Opstelten liet de BOA's weten dat er voor hen een belangrijke taak is weggelegd: "Wij zijn trots op jullie, jullie zijn nodig. Ook nodig is het dat niet de politie de ene kant op gaat en de BOA de andere. Nee, jullie moeten gelijk op gaan en elkaar versterken."